Узбецький тандир в Україні

Узбецький тандир - це традиційна піч, яка використовується в країнах Середньої Азії для приготування різних страв, таких як коржики (лаваш) та інші борошняні страви, самсу, листкові пиріжки з м'ясною начинкою, м'ясо, рибу, овочі. Зазвичай тандир має форму глека, стіни якого виготовляють із особливої глини, в яку втручають пісок, шерсть свійських тварин, рідше сіно. Ці домішки відіграють роль скріплюючого матеріалу та збільшують теплоємність судини. Найважливішим елементом є глина. Для виробництва тандира використовується спеціальна – шамотна глина. Докладніше про те, як виготовляють тандир, можна прочитати у статті Технологія виробнитства тандирів. Іноді піч обкладають шамотною цеглою, що дає додаткові теплоємні властивості тандиру. Звужена горловина судини дозволяє краще накопичувати жар усередині тандира.
В узбекском тандыре, как и подобных конструкциях печей других стран, используется свойство глины накапливать жар в стенках сосуда и обеспечивать высокую температуру в рабочей области тандыра длительное время. Это позволяет приготовить несколько блюд при этом использовав минимальное количество топлива.
В якості палива, в тандирах Узбекистану, в основному, використовуються дрова, деревне вугілля або кизяки. Останній вид палива поширений у тих областях, де немає деревини, або її кількість обмежена.

Борошняні страви готують шляхом наліплення коржів на внутрішні розпечені стінки тандира. Робиться це вручну і в Узбекистані заведено, щоб цим займалися жінки. Щоб зняти готові коржики, використовується спеціальна кочерга. Для приготування м'ясних страв використовуються додаткові аксесуари, такі як шампура гаки, перекладини та інші пристосування. Там м'ясо розташовувалося всередині розігрітого тандира.
Узбецький тандир – це найчастіше стаціонарний пристрій, який розташовується у дворі будинку та крім функцій печі, відіграє сакральну роль символу сімейного вогнища узбецької сім'ї. Сучасні технології та матеріали дозволили створювати мобільні тандири різних розмірів, які сьогодні може собі дозволити будь-яка українська родина. Виробник "Світ тандирів" сприяє поширенню в Україні таких чудових винаходів, як узбецькі тандири.

НАША ПРОДУКЦІЯ:

ТАНДИРИ

АКСЕСУАРИ ДЛЯ ТАНДИРА

ПРОМИСЛОВІ ТАНДИРИ

МАНГАЛИ ТА ВОГНИЩА

Тандир «Отаман»
«Отаман» S-Class (вищий, середній) - преміальний тандир, розрахований від 8-12 шампурів (4-6 кг м'яс..
45000.00 грн.Тандир «Аттіла»
«Аттіла» FX-Class (вищий, Люкс) - тандир представницького класу з потужною тепловіддачею. Дуже ко..
Тандир «Батир»
«Батир» Н3-Class - це новітній «суперкар» від Українського виробника ексклюзивних тандирі. Професійн..
Тандир «Геракл»
«Геракл» Fj V8-Class (вищий, Люкс) - цей клас часто називають ще й «бізнес - еліт класом» C великим ..
55000.00 грн.Тандир «Гетьман»
«Гетьман» М7-Class (вищий, Люкс) - цей клас часто називають ще й «бізнес-класом». Тандир «Гетьман» д..
50000.00 грн.Тандир "Осавул"
Тандир «Осавул» - модель з класичною формою та покращеними енергоємними властивостями, зольник розта..
35000.00 грн.Тандир «Козацький»
«Козацький» D-Class (середній) - в ньому мирно уживаються недорогі і класичні параметри середньої ка..
40000.00 грн.Тандир «Скіф»
Тандир «Скіф» - це стандартний, компактний сімейний тандир, розрахований на приготування страв на 4-..
30000.00 грн.Тандир «Фаберже еліт»
«Фаберже Елітний» F-Class (вищий, середній) - рельєфний тандир-мангал преміум класу. Вага - 140 к..
Тандир «Фаберже»
«Фаберже» Е-Class (середній) - тандир-мангал з розширеною функціональністю. Розрахований на 6-8 ш..
Електричний модуль
Електротандир – стандартний, компактний сімейний тандир. Тандир з електричним модулем можна використ..
Піки з піддоном. Стандарт
Сумісна з тандирами: "Фаберже, Скіф, Козацький, Отаман, Гетьман, Фаберже елітний, Есаул"Пристосуванн..
Жаровня двох'ярусна для тандира
Сумісна з тандирами: на "Фабержі, Скіф, Козацький, Отаман, Гетьман, Фаберже елітний, Есаул"Жаровню д..
Жарогасітель
Жарогасітель призначений для оптимізації температури всередині тандира і використовується при: - Сил..
Чохол захисний для тандира. Стандартний
Сумісний з тандирами: "Фаберже, Скіф, Козацький, Отаман, Фаберже елітний, Гетьман, Осаул" Захисний ..
Камінь для випікання. Стандарт Ф255мм
Камінь для випікання. Стандарт Ф255мм..
Каструля чавунець пічної
Каструля чавунець пічної це різні за обсягом і розмірами, спеціально термічно оброблені, чавунні ема..
Крюк для м'яса і птиці
Крюк для м'яса і птиці ..
Курка-Індик гриль
Курка-Індик гриль..
Піки з жаровнею
Піки з жаровнею на "Фабержі, Скіф, Козацький, Отаман, Гетьман, Фаберже елітний, Есаул"Пристосування ..
Казан азіатський з кришкою. 300 мм, 6 л.
Чавунний казан азіатський із кришкою являє собою литу посуд без покриття, виконану з якісного чавуну..
Решітка двох'ярусна
Сумісна з тандирами: "Фаберже, Скіф, Козацький, Отаман, Гетьман, Фаберже елітний, Есаул"Це пристосув..
Решітка двох'ярусназ піддоном
Решітка двох'ярусна з піддоном ..
решітка одноярусная
Пристосування у вигляді одноярусною решітки розширює функціональність тандира в розмаїтті страв, що ..
Решітка однояруснаяз піддоном
Пристосування у вигляді одноярусною решітки розширює функціональність тандира в розмаїтті страв, що ..
Піцерія триярусна
Універсальна піцерія це пристосування, що складається з двох - трьох тарілок, виготовлених з міцної ..
Шампур внутрішній
Сумісний з тандирами: "Фаберже, Скіф, Козацький, Отаман, Гетьман, Фаберже елітний, Осавул" Шампура ..
Шампурніца в тандир з піддоном для жиру
Стандартне пристосування для приготування м'яса, шампурніца в тандир. Шампура підвішуються вертикаль..