Який тандир вибрати для квартири?
Електричний тандир - переваги
Бувають ситуації, коли встановлення тандира з використанням твердого палива (наприклад, дрова) неможливе або недоцільне. Існують місця, де використання відкритого вогню є неприпустимим і неможливим, наприклад у громадських місцях або квартирах. Застосування електроенергії дозволяє задовольнити бажання гурманів насолодитись унікальним смаком страв, не використовуючи вогонь. Причому керамічний тандир, на відміну від електричної шашличниці, дозволяє більшою мірою замінити деревне паливо електричними нагрівачами. Чи то м'ясо, риба чи випічка, їх смакові характеристики виходять гранично схожими на продукти, приготовані традиційним способом, тобто. у тандирі на дровах.
Будова електричного тандира
Конструкція електротандира практично не відрізняється від його побратимів, що розігріваються деревним вугіллям або дровами з дерев листяних порід. Він також виконується з високоякісної шамотної глини, що піддається високотемпературному випалюванню, що гарантує міцність, екологічну безпеку та можливість створення необхідних теплових режимів.
В якості металевих каркасів та аксесуарів найчастіше використовується коване залізо. Крім дотримання традицій, це дозволяє значно продовжити термін експлуатації виробу за рахунок підвищення його міцності та антикорозійних властивостей.
Єдина значна відмінність полягає в тому, що замість топки для спалювання дров виріб оснащується ТЕНами (трубчастими електронагрівачами), що займають площу та обрамляють периметр дна печі. Основна перевага тандира подібної конструкції полягає у граничній його схожості з дров'яними моделями. Це, своєю чергою, визначає збереження неповторних смакових відчуттів страв, приготовлених у ньому.
Де застосовується
Східні печі, що випускаються промисловістю, як паливо використовують газ, дрова (деревне вугілля) та електрику. Переваги останнього виду очевидні. Відсутня потреба у складних вентиляційних системах, захисті від відкритого вогню та масі інших заходів. Звідси випливають і сфери застосування електротандиров, а саме:
- побутове використання, квартири у тому числі;
- бари, ресторани та інші об'єкти громадського харчування;
- пекарні, де використовуються найпотужніші пристрої.
Цей перелік можна продовжувати ще довго, але базове уявлення про застосування печей він визначає. Можливість приготування в тандирі широкого спектру страв сприяє розширенню можливостей його використання незалежно від інтенсивності та масштабів. Залишається лише визначитися з моделлю, що найбільше підходить для того чи іншого призначення.

Як вибрати електричний тандир?
Промисловість пропонує масу моделей, що відрізняються за масою, габаритами, напругою та іншими характеристиками. Зрозуміло, якщо передбачається використовувати тандир для випікання коржиків, що вживаються суто членами сім'ї або нечисленними гостями у скромній квартирі, на передній план виходять масогабаритні параметри та можливість підключення печі до мережі побутового електропостачання. У цьому випадку ми можемо порадити купити електротандир. Відносно невелика вага (85 кг) та розміри (висота 99 см, діаметр 45 см) роблять його мобільним, що дозволяє встановити на балконі або на кухні. Якщо ж тандир для м'яса експлуатується в кафе з великою кількістю відвідувачів, він повинен мати значну потужність і продуктивність. Тут ми звертаємо вашу увагу на Тандир "Батир" промисловий - це вже стаціонарний пристрій з вагою 600 кг, який у висоту досягає 1 м при діаметрі 130 см.
В загальному випадку при виборі електротандира слід враховувати такі особливості;
- кількість фаз визначає величину напруги живлення
- споживана потужність багато в чому обумовлює продуктивність
- маса та габарити пристрою впливають на ступінь мобільності агрегату
Вочевидь, у умовах необхідно враховувати все перелічені параметри, враховуючи їх взаємний вплив друг на друга. Зробивши ж вибір, залишається лише навчитися готувати улюблену Вами страву.
НАША ПРОДУКЦІЯ:

ТАНДИРИ

АКСЕСУАРИ ДЛЯ ТАНДИРА

ПРОМИСЛОВІ ТАНДИРИ

МАНГАЛИ ТА ВОГНИЩА

Тандир «Отаман»
«Отаман» S-Class (вищий, середній) - преміальний тандир, розрахований від 8-12 шампурів (4-6 кг м'яс..
45000.00 грн.Тандир «Аттіла»
«Аттіла» FX-Class (вищий, Люкс) - тандир представницького класу з потужною тепловіддачею. Дуже ко..
Тандир «Батир»
«Батир» Н3-Class - це новітній «суперкар» від Українського виробника ексклюзивних тандирі. Професійн..
Тандир «Геракл»
«Геракл» Fj V8-Class (вищий, Люкс) - цей клас часто називають ще й «бізнес - еліт класом» C великим ..
55000.00 грн.Тандир «Гетьман»
«Гетьман» М7-Class (вищий, Люкс) - цей клас часто називають ще й «бізнес-класом». Тандир «Гетьман» д..
50000.00 грн.Тандир "Осавул"
Тандир «Осавул» - модель з класичною формою та покращеними енергоємними властивостями, зольник розта..
35000.00 грн.Тандир «Козацький»
«Козацький» D-Class (середній) - в ньому мирно уживаються недорогі і класичні параметри середньої ка..
40000.00 грн.Тандир «Скіф»
Тандир «Скіф» - це стандартний, компактний сімейний тандир, розрахований на приготування страв на 4-..
30000.00 грн.Тандир «Фаберже еліт»
«Фаберже Елітний» F-Class (вищий, середній) - рельєфний тандир-мангал преміум класу. Вага - 140 к..
Тандир «Фаберже»
«Фаберже» Е-Class (середній) - тандир-мангал з розширеною функціональністю. Розрахований на 6-8 ш..
Електричний модуль
Електротандир – стандартний, компактний сімейний тандир. Тандир з електричним модулем можна використ..
Піки з піддоном. Стандарт
Сумісна з тандирами: "Фаберже, Скіф, Козацький, Отаман, Гетьман, Фаберже елітний, Есаул"Пристосуванн..
Жаровня двох'ярусна для тандира
Сумісна з тандирами: на "Фабержі, Скіф, Козацький, Отаман, Гетьман, Фаберже елітний, Есаул"Жаровню д..
Жарогасітель
Жарогасітель призначений для оптимізації температури всередині тандира і використовується при: - Сил..
Чохол захисний для тандира. Стандартний
Сумісний з тандирами: "Фаберже, Скіф, Козацький, Отаман, Фаберже елітний, Гетьман, Осаул" Захисний ..
Камінь для випікання. Стандарт Ф255мм
Камінь для випікання. Стандарт Ф255мм..
Каструля чавунець пічної
Каструля чавунець пічної це різні за обсягом і розмірами, спеціально термічно оброблені, чавунні ема..
Крюк для м'яса і птиці
Крюк для м'яса і птиці ..
Курка-Індик гриль
Курка-Індик гриль..
Піки з жаровнею
Піки з жаровнею на "Фабержі, Скіф, Козацький, Отаман, Гетьман, Фаберже елітний, Есаул"Пристосування ..
Казан азіатський з кришкою. 300 мм, 6 л.
Чавунний казан азіатський із кришкою являє собою литу посуд без покриття, виконану з якісного чавуну..
Решітка двох'ярусна
Сумісна з тандирами: "Фаберже, Скіф, Козацький, Отаман, Гетьман, Фаберже елітний, Есаул"Це пристосув..
Решітка двох'ярусназ піддоном
Решітка двох'ярусна з піддоном ..
решітка одноярусная
Пристосування у вигляді одноярусною решітки розширює функціональність тандира в розмаїтті страв, що ..
Решітка однояруснаяз піддоном
Пристосування у вигляді одноярусною решітки розширює функціональність тандира в розмаїтті страв, що ..
Піцерія триярусна
Універсальна піцерія це пристосування, що складається з двох - трьох тарілок, виготовлених з міцної ..
Шампур внутрішній
Сумісний з тандирами: "Фаберже, Скіф, Козацький, Отаман, Гетьман, Фаберже елітний, Осавул" Шампура ..
Шампурніца в тандир з піддоном для жиру
Стандартне пристосування для приготування м'яса, шампурніца в тандир. Шампура підвішуються вертикаль..